O oglinda poate lumina si mari optic chiar si cele mai mici incaperi, facandu-le mai confortabile, mai primitoare si mai frumoase. Oglinda nu este doar un obiect care iti reflecta imaginea, ci si un element decorativ care poate transforma si infrumuseta aspectul camerei de zi.
Pentru a te bucura de aceste efecte, trebuie sa tii cont de cateva aspecte de baza atunci cand alegi oglinda pentru living.
1. Ia in considerare marimea oglinzii si a peretelui
Fii foarte atent la dimensiunea oglinzii cand o alegi. Dimensiunea acesteia trebuie sa fie direct proportionala cu marimea peretelui sau cu efectul vizual pe care doresti sa il creezi cand alegi sa asezi o oglinda intr-o incapere.
Daca iti doresti o camera mai luminoasa aseaza o oglina de dimensiuni medii pe peretele opus ferestrei, daca iti doresti un efect de camera spatioasa alege o oglinda de dimensiuni mari si aseaz-o pe peretele din fata canapelei.
Daca vrei sa folosesti oglinda ca parte a unui aranjament decorativ format si din alte elemente (fotografii, tablouri, alte oglinzi etc.), indreapta-ti atentia catre o oglinda mai mica.
Nu lua nicio decizie inainte sa masori peretele pe care vrei sa asezi oglinda. Astfel, vei sti cat spatiu ai la dispozitie si nu vei alege o oglinda prea mare.
2. Tine cont de forma pentru a obtine efectul dorit
O oglinda patrata sau dreptunghiulara ofera un aspect clasic, curat, traditional, insa alegerea unei oglinzi intr-o forma mai neobisnuita poate atrage atentia asupra unui perete, chiar daca oglinda este mica sau nu are o rama decorativa.
Pentru un aspect simplu, dar de efect, alege o oglinda circulara sau ovala. Oglinzile triunghiulare si in forma de diamante sunt ideale pentru a oferi o vibratie moderna si sofisticata camerei. Daca vrei sa indrepti toate privirile asupra oglinzii, alege una indrazneata, cu o forma iesita din comun, cum ar fi cea de stea.
3. Gaseste stilul potrivit
De exemplu, vei observa ca unele oglinzi nu au rame – dimensiunea sau forma lor sunt suficiente pentru a crea efectul dorit in incapere sau pentru a completa designul camerei. Poti, in schimb, sa cumperi o oglinda cu rama din lemn, metal sau plastic, cu un aspect elegant.
Pentru un efect extravagant, alege o oglinda cu rama metalizata, care va starni interesul si admiratia invitatilor. Poti opta si pentru oglinzi cu rame mozaic pentru un aspect jucaus si distractiv.
4. Atentie la culoarea ramei
Daca alegi o oglinda cu rama decorativa, opteaza pentru o culoare care se potriveste cu decorul camerei.
O rama in culori neutre (alb, negru, gri) va arata bine in aproape orice incapere. Metalele aurite, cum ar fi aurul sau argintul, confera un aspect luxos, care se potriveste perfect unui design modern sau formal.
Poti obtine un contrast de efect, dar fara a obosi ochiul prin achizitionarea unei oglinzi cu rama colorata intr-o nuanta mult mai inchisa sau mult mai deschisa fata de nuanta peretelui.
Indiferent ca vorbim de o casa sau un apartament o oglinda in camera de zi este atat utila prin rolul ei, dar si prin decor. Astfel ca, daca doresti sa achizitionezi o oglinda pentru livingul tau urmeaza sfaturile de mai sus.
Ma bucur ca am gasit acest articol pentru ca imi doream sa aflu mai multe despre MiniClub. Informatiile prezentate sunt foarte utile si m-au convins ca este un loc potrivit pentru copilul meu. Cu siguranta voi lua in considerare aceasta optiune pentru activitatile extra-scolare ale micutului meu.
Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii detaliate despre modul in care se desfasoara activitatile la MiniClub. Este util pentru parintii care doresc sa isi inscrie copiii in acest club si vor sa afle mai multe detalii despre programul educational si activitatile recreative.