9 trucuri decorative care iti vor face baia mica sa para mai spatioasa

9 trucuri decorative care iti vor face baia mica sa para mai spatioasa

Dar noi venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi practice care sa te ajuta sa dai senzatia ca baia ta este mare prin diferite trucuri de design interior.

Alege culori luminoase


Intodeauna culorile deschise precum ab, galben, bej pot face diferenta, culorile inchise sau foarte aprinse nu vor face altceva decat sa restranga si mai mult spatiul.

Peretii sa fie de aceeasi culoare ca podeaua


Cand vrei sa obtii vizual cativa centimetri in plus, orice detaliu conteaza. Baia ta va oferi impresia ca este mult mai mare daca dispar limitarile dintre podea si pereti.

O culoare unificatoare va crea un efect curat, iar conturul intregii camere va iesi mai usor in evidenta. Replicarea modelului de pe pereti creeaza continuitate, dar poti alege si montarea gresiei in diagonala deoarece amplifica senzatia de volum.

Evita contrastele puternice


Mica ta baie poate fi amenajata in asa fel incat sa arate si sa functioneze la fel de bine ca restul casei. Cand te gandesti la culori, este indicat sa te rezumi la o paleta limitata care conecteaza baia ta ca un intreg. Nu sunt recomandate contrastele puternice, precum un tavan intunecat si pereti stralucitori.

Daca in living sau in alte incaperi mai spatioase un contrast intre covor si pardoseala este chiar recomandat, in camerele mici precum baia ar fi mai bine sa alegi covorase pentru baie intr-o nuanta similara cu cea a podelei.

Accentueaza inaltimea camerei de baie


Trebuie sa acorzi atentie fiecarui aspect al incaperii pentru a o face sa arate mai mare, iar evidentierea inaltimii este o idee excelenta. De regula, imaginile de fundal sunt evitate in bai datorita sensibilitatii lor la apa sau abur si nevoii constante de inlocuire.

...

Citeste continuarea articolului aici: 9 trucuri decorative care iti vor face baia mica sa para mai spatioasa.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze