Patul din dormitor reprezinta una din piesele cele mai importante piese de mobilier, contribuie la odihna noastra zilnica oferindu-ne un somn de calitate.

Este recomandat sa investesti intr-un pat o suma considerabila, deoarece acesta iti va oferi odihna profunda de care ai nevoie si energia necesara pentru a putea sa-ti poti duce toate sarcinile la bun sfarsit.

Alegerea patului nu este una grea in schimb trebuie sa fii atent ca acesta sa se combine perfect cu celelalte piese de mobilier din dormitorul tau, decorul fiind unul din aspectele importante care te vor ajuta atunci cand vrei sa beneficiezi de relaxarea dorita.

Patul trebuie sa iti asigure confortul necesar, dar sa si transforme dormitorul tau din punct de vedere estetic intr-unul de vis. In ultima perioada, majoritatea persoanelor aleg sa opteze pentru un pat cu tablie, considerand ca aceasta este functionala, practica si modifica destul de mult aspectul camerei.

Poti alege pentru dormitorul tau un pat cu tablie tapitata, din lemn sau metal, in functie de ceea ce iti place.

Mai jos, iti oferim o serie de informatii care te vor ajuta sa alegi patul perfect in functie de tipul tabliei.

Tablii de pat din lemn

Lemnul reprezinta un material traditional si rezistent, folosit atat pentru obiectele de mobilier, cat si pentru tabliile de pat. Tabliile de pat din lemn sunt specifice atat dormitoarelor rustice sau scandinave, cat si celor clasice sau contemporane.

Avantajul unei tablii din lemn implica posibilitatea de a putea fi pictata dupa preferintele proprii sau combinata cu elemente metalice, astfel incat sa se potriveasca cu decorul oricarei incaperi.

Tablii de pat tapitate

Te poti orienta si catre niste tablii de pat tapitate, ce ofera dormitorului un aer sofisticat. Tapiteria face ca aceasta optiune sa fie confortabila pentru utilizatori, deoarece se poate folosi ca suport atunci cand stai in pat.

Un avantaj semnificativ in alegerea unei tablii de pat tapitate este dat de faptul ca poti crea un design unic, care sa se potriveasca cu decorul. Daca ai o tablie de pat tapitata, o poti curata cu o carpa umeda sau cu aspiratorul, pentru a indeparta praful si acarienii de pe material.

Tablii de pat din fier

Tabliile de pat din fier erau folosite si in antichitate, ele avand o rezistenta si o durabilitate indelungata. In prezent o mare parte din decoratori aleg sa opteze pentru tabliile din lemn, dar atunci cand vrei sa dai un aspect vintage dormitorului tau sau iti doresti sa adaugi elemente elegante si deosebite, alege tablia de fier pentru patul tau si vei obtine cu siguranta rezultatul dorit.

Unul din avantajele alegerii tabliilor de pat din fier este acela ca ele pot fi vopsite in diferite nuante in functie de gusturile fiecaruia, iar daca esti una din persoanele adepte schimbarilor, o data la o perioada de timp tablia de pat din fier te va ajuta sa reimprospatezi ambientul si in a avea un nou design in dormitorul tau.

Avantajele unei tablii de pat

Atunci cand vrei sa te uiti la televizor stand in pat, sa lucrezi pe laptop sau sa citesti o carte inainte de somn, tablia iti va fi foarte utila ajutandu-te in a putea avea o postura confortabila.

Multi dintre noi avem un somn agitat, ceea ce duce de multe ori la gasirea pernei intre pat si perete a doua zi si favorizeaza mentinerea capului pe parcursul noptii intr-o pozitie care creeaza disconfort a doua zi.

Opteaza pentru a avea tablie de pat si nu vei regreta, deoarece aceasta te va ajuta pentru a crea decorul armonios din dormitorul tau si se va adapta perfect necesitatilor tale.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}