Cand vine vorba de plastilina, accentual este pus pe creativitate. Culori, materiale, structuri si texturi – toate sunt caracterizate de libertate creativa si de bucurie.

In plus fata de utilizarile creative bine-cunoscute, plastilina ofera si o valoare esentiala de baza: promoveaza dezvoltarea copiilor intr-un mod special.

Joaca cu aceste produse, care pana la urma pot fi numite si jucarii, poate ajuta, de exemplu, la promovarea abilitatilor senzorimotorii, la dezvoltarea creativa si a competentei socio-emotionale.

Plastilina are o valoare educationala enorma atunci cand este utilizata in sala de clasa. Conexiunea dintre creier si maini este imediata si foarte intensa.

Dezvoltarea coordonarii ochi-mana este evident legata de gradul de dezvoltare a creierului. Lucrul cu modelarea plastilinei poate juca un rol de echilibrare si stimulare.

Daca adaugi apoi efectul culorii, iti poti imagina ce putere este ascunsa in spatele materialului, care este atat de nespectacular numit plastilina.

Plastilina Play Doh

Mecanismul de framantare este primul accesoriu inventat pentru Play-Doh. Din 1960, pasionatii de plastilina se bucura de productia de diferite forme care pot fi prelucrate in mai multe feluri.

Distractia cu plastilina Play Doh functioneaza pe un principiu de framantare si creatie. De exemplu, micii coafori emergenti scot scaunul si lasa sa creasca firele de par colorate din plastilina pe capetele figurinelor.

Acestea pot fi apoi stilate dupa cum doresc copiii si taiate din nou. Cifrele subacvatice colorate populeaza, de asemenea, lumea de plastilina Play Doh. Welli, balena de framantat, pulverizeaza in aer o fantana colorata de framantare, atunci cand ii apesi coada.

Matritele sunt ascunse pe Wellis Sandbank, cu care se pot forma cu usurinta mici creaturi de apa. Kraki este numele setului de lut pentru caracatita cu palarie de pirat.

Turnand plastilina si pornind cu sarguinta, tentaculele lor colorate cresc. Daca devin prea lungi, pot fi taiate cu ghearele de crab. Kraki si-a ascuns comoara de pirat din pietre pretioase din plastilina, in cufarul insotitor si in cochilie.

Setul de lume subacvatica din lut include o balena si o caracatita in format mic. In timp ce caracatitei ii cresc brate, balena formeaza pesti mici in gura din plastilina Play Doh.

Pestele puffer ajuta la rularea plastilinei plate si confera o structura interesanta gaurilor. Plastilina de modelat Play Doh poate fi taiata cu pestele-spada si stampilata cu rechinul ciocan.

Plastilina inteligenta

Cu seria de plastilina inteligenta copiii mici descopera continut de invatare diferit si se pot cufunda in subiectul respective, in timp ce experimenteaza plastilina inteligenta modelatoare.

In setul de plastilina exista diferite suprafete si contururi care pot fi combinate cu ajutorul palmelor, rolelor si frezelor de framantare. Cardurile colorate ofera idei si servesc drept baza pe care pot fi aranjate partile de framantare finite.

Plastilina inteligenta cu numere familiarizeaza copiii cu numerele prin proiecte distractive de lut. Acestea pot fi formate din rulouri framantate sau numarate ca monede stampilate.

Cu ajutorul modelarii plastilinei si a cartilor numerice, continutul invatarii este introdus pas cu pas. Setul de litere si cuvinte trezeste bucuria cititului si scrisului. Toate cele 26 de litere ale alfabetului sunt disponibile sub forma de stampile.

Ele pot fi folosite pentru a face pietre de chit cu litere, care pot fi apoi aranjate pe covoarele de joc ABC sau plasate in cuvinte intregi. Utilizatorii avansati pot folosi stiloul pentru a-si scrie numele pe plastilina Play Doh derulata.

Cum se face plastilina?

Copiilor le place sa se joace cu plastilina. Le place sa framante si sa taie. In acelasi timp, jocul cu plastilina promoveaza dexteritatea motorie si creativitatea.

Plastilina poate fi cumparata gata facuta, dar o poti face si singur rapid si usor acasa. Intrucat plastilina de casa consta doar din alimente naturale, este complet inofensiva si poate fi aruncata direct in deseurile organice, dupa distractie si framantare.

Daca te intrebi cum se face plastilina, atunci ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g faina, 200 g sare, 2 linguri pulbere de aluminiu sau acid citric, 2 linguri ulei, 1/2 lingura apa fierbinte, colorant alimentar.

Toate ingredientele sunt amestecate si framantate usor. Daca ai chef, poti colora plastilina cu coloranti alimentari – dar nu este o necesitate. Daca masa este prea groasa sau prea subtire, o poti regla adaugand faina sau apa.

Cel mai bun mod de a pastra plastilina de modelat este in frigider. Daca este inchisa ermetic, poate fi folosita cateva saptamani.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *