Fibromialgia afecteaza foarte multe persoane cu varste cuprinse intre douazeci si cincizeci de ani. Se manifesta prin dureri pe care nu ti le poti explica.

Pentru inceput, ce este fibromialgia? Este o afectiune inflamatoare cronica ce se manifesta prin dureri musculare si articulare, precum si printr-o stare de extenuare.

Simptomele uzuale sunt problemele gastrointestinale, depresia, oboseala cronica, durerile severe, rigiditate si sensibilitate, probleme de concentrare si dificultatea de a adormi.

De obicei, diagnosticul va confirma fibromialgia cand doctorii descopera ca pacientii reactioneaza la unsprezece din optsprezece zone sensibile ale corpului.

Nu prea exista cauze cunoscute pentru fibromialgie. Afecteaza in jur de 5 milioane de oameni din Statele Unite, adica intre 2 si 4 procente din intreaga populatie a tarii. In plus, noua din zece persoane care sufera de aceasta afectiune sunt femei.

Tratarea fibromialgiei prin medicamente conventionale
Medicii si cercetatorii au incercat sa foloseasca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), antidepresive si analgezice pentru a trata fibromialgia. Dar aceste medicamente nu par sa fie foarte eficiente.

Foarte multe analgezice sunt destul de slabe si ineficiente impotriva nivelului ridicat de durere cronica pe care persoanele cu fibromialgie il resimt. Daca administrezi si combini foarte multe medicamente cand incerci sa combati fibromialgia, ai putea suferi de pe urma efectelor secundare.

De asemenea, unele analgezice ar putea da dependenta. Asta poate conduce la probleme mai serioase decat fibromialgia.

Care sunt cauzele? Care sunt remediile?
Inflamatiile cronice, stresul emotional si fizic sunt doar cativa dintre factorii care pot contribui la declansarea afectiunii. Foarte multe cercetari recomanda schimbarea stilului de viata. Aceasta modificare s-ar putea dovedi mai mult decat suficienta pentru a tine fibromialgia sub control.

Cat despre remediile naturale, iata o lista.

Consuma nutrienti antiinflamatori
Printr-un studiu efectuat in Germania s-a descoperit ca antioxidantii antiinflamatori din ceaiul negru sau verde, broccoli si rosii pot sa scada inflamatiile care ar putea contribui la dezvoltarea fibromialgiei. De asemenea, acizii grasi omega-3 sunt agenti naturali care ajuta la scaderea inflamatiilor. Cauta sa consumi peste uleios, care contine multi antioxidanti si cantitati minime de mercur.

Alege alimentele fara gluten
Poti gasi proteina denumita gluten in aproape toate tipurile de cereale. Glutenul poate cauza probleme neurologice, dureri musculare, inflamatii si starea de extenuare. Am recomandat unor persoane sa elimine complet din dieta glutenul si am obtinut rezultate minunate. Iti recomand sa eviti cerealele, exceptand quinoa si orezul brun. Majoritatea retetelor pe care le prepar nu contin gluten.

Incearca sa iti scazi nivelul de stres
S-a descoperit ca exista o conexiune puternica intre fibromialgie si abuzul sexual sau fizic, atat in cazul adultilor, cat si al copiilor. Daca ai probleme care te streseaza extrem de tare, incearca sa discuti cu un consilier sau cu un terapeut care te-ar putea ajuta in timpul procesului de vindecare. O carte buna pe care ai putea sa o citesti este Bondage Breaker de Neil Anderson. Du-te intr-o vacanta. Distreaza-te. S-a dovedit ca stresul contribuie la inrautatirea fibromialgiei.

Incearca tratamentele chiropractice
Printr-un studiu s-a descoperit ca traumele din zona gatului care cauzeaza leziuni articulare, spinale si musculare cresc sansele de a suferi de fibromialgie. Corecteaza si remediaza aceste probleme chiropractice ale coloanei. Refa-te. Poti face niste exercitii. Din moment ce s-a aratat ca cei care sufera de fibromialgie demonstreaza o hiperactivitate in sistemul nervos simpatic, remedierea zonei cervicale superioare ar putea fi un prim bun pas.

Rezolva deficientele nutritionale
Printr-un alt set de cercetari s-a descoperit ca cinci grame dintr-un compus organic numit D-Riboza, administrat de trei ori pe zi, ar putea lucra eficient impotriva simptomelor fibromialgiei. Un alt studiu a aratat ca suplimentele de magneziu, respectiv in jurul a 250 pana la 300 de miligrame administrate de doua ori pe zi, ar putea ajuta impotriva simptomelor acestei afectiuni. Semintele de dovleac si de in, cacao, spanacul si fasolea neagra sunt unele dintre alimentele care contin magneziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *