Cu totii stim ce este un puzzle si ce beneficii ofera copiilor, dar stiai ca acestea sunt foarte utile si pentru adulti?

Exista modele complexe de puzzle pentru adulti pe care le poti gasi in numeroase magazine, inclusiv pe Jadflamande si care au rolul de a te ajuta sa te dezvolti si sa iti consolidezi anumite abilitati, care te vor ajuta ulterior, in activitatile zilnice.

Puzzle-urile pentru adulti imbunatatesc memoria

Rezolvarea de puzzle-uri te ajuta sa ai o memorie imbunatatita si sa consolidezi legaturile existente intre neuroni. De asemenea, creste generarea de conexiuni la nivelul creierului, care determina o viteza mentala mai buna si procese de gandire mai ample.

Puzzle-urile sunt foarte bune pentru memoria pe termen scurt. Aceasta memorie este cea care te ajuta sa iti amintesti formele si culorile si sa vezi o imagine in ansamblu, pentru a putea sa iti dai seama care piese sunt cele care se potrivesc unele cu celelalte.

Cu ajutorul puzzle-urilor vei obtine abilitati imbunatatite de a rezolva probleme

Abilitatea de a rezolva anumite probleme intr-un mod creativ si de a gandi critic este apreciata la serviciu. Puzzle-urile te ajuta sa dezvolti toate aceste abilitati importante. Un puzzle iti va cere sa adopti abordari diferite pentru a incerca sa rezolvi o problema deoarece sunt implicate mai multe incercari si erori.

Vom invata de asemenea valoarea formularii de teorii, a testarii ipotezelor si a schimbarii perspectivelor in momentul in care ceva nu functioneaza conform planului initial. Toate aceste abilitati vor fi foarte usor transferate in viata profesionala pentru a deveni angajati mai inovatori si mai adaptabili.

Cu ajutorul puzzle-urilor se obtine o perceptie vizual-spatiala mai buna

Atunci cand vrei sa rezolvi un puzzle, va trebui sa te uiti la piese si sa iti dai seama unde se vor potrivi in imaginea mai mare. Daca faci acest lucru regulat, vei ajuta la imbunatatirea legaturilor spatial-vizuale si astfel vei obtine imagini de ansamblu mai bune. Aceste abilitati te vor ajuta in viata de zi cu zi in domenii variate, cum ar fi arhitectura, chimia, ingineria sau chiar artele.

Cei care fac puzzle-uri au un IQ mai mare

Puzzle-urile te ajuta sa iti imbunatatesti memoria si rationamentul general. Prin urmare, nu ar trebui sa fii surprins de faptul ca un puzzle iti va creste IQ-ul. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au descoperit chiar ca adultii pot sa isi creasca IQ-ul cu patru puncte dupa ce fac puzzle-uri timp de 25 de minute zilnic.

Puzzle-urile ajuta la intarzierea bolilor neurologice degenerative

Chiar daca nu te intereseaza sa iti ridici IQ-ul, faptul ca puzzle-urile iti mentin creierul activ poate sa ajute la intarzierea simptomelor bolii Alzheimer sau a celor generate de dementa.

Conform studiilor, mentinerea mintii active cu ajutorul puzzle-urilor si altor activitati de rezolvare a problemelor ar putea sa reduca in mod considerabil cantitatea de leziuni ale celulelor creierului, care apar in cazul pacientilor cu Alzheimer. De asemenea, puzzle-urile ajuta la dezvoltarea de celule nervoase noi, intarind totodata si conexiunile dintre ele.

Cercetatorii au descoperit de asemenea, corelatia intre perioada in care o persoana rezolva puzzle-uri si posibilitatea ca aceasta sa dezvolte Alzheimer. Deci, cu cat vei incepe mai devreme sa faci puzzle-uri, cu atat vei obtine mai multe beneficii de la aceasta activitate. In plus, vei descoperi ca pe masura ce te obisnuiesti cu aceasta activitate, iti este tot mai usor sa faci puzzle-uri din ce in ce mai complexe.

Dispozitia ta se va imbunatati

Un alt avantaj oferit de puzzle-uri este faptul ca vei avea mereu o dispozitie buna. In momentul in care faci puzzle-uri, productia de dopamina din creier creste. Dopamina este un neurotransmitator care are rolul de a imbunatati starea de spirit si sentimentele de optimism. De asemenea, dopamina este cea care afecteaza memoria, motivatia si concentrarea.

Dopamina este eliberata de fiecare data cand rezolvi un puzzle cu succes, iar in cazul puzzle-urilor ceva mai complicate, atunci cand reusesti sa pui o piesa la locul potrivit.

Acest lucru te va incuraja sa continui sa lucrezi pentru a rezolva puzzle-ul si sa iti propui singur provocari pe care sa incerci sa le rezolvi. Atunci cand cumperi un puzzle cu un numar mare de piese, mult mai mare decat faceai in mod normal, aceasta este o provocare ce te va face fericit odata rezolvata.

4 thoughts on “6 avantaje oferite de puzzle-urile pentru adulti

  1. Recomand tuturor parintilor sa citeasca acest articol si sa ia in considerare inscrierea copiilor lor intr-un club dedicat lor. Beneficiile evidentiate sunt remarcabile si pot contribui semnificativ la formarea personalitatii copiilor.

  2. Imi place ca articolul subliniaza importanta socializarii si a invatarii prin joaca pentru copiii aflati in crestere. Un astfel de club poate fi o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale ale micutilor.

  3. Este impresionant sa vezi cat de multe beneficii pot aduce copiilor participarea la un club specializat, precum cel prezentat in articol. Parintii ar trebui sa ia in considerare aceasta optiune pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor lor.

  4. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre beneficiile clubului pentru copii. Mi-a placut modul in care sunt prezentate activitatile si programele disponibile pentru cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *