Decorarea unui dormitor este esentiala atat pentru cei care locuiesc in acea casa, cat si pentru cei care vin in vizita.

Dormitoarele ar trebui sa aiba o energie buna din diferite elemente de baza. Este una dintre piesele fundamentale ale decorului si trebuie sa fie unit cu restul decorului casei tale.

Aceasta ecuatie simpla te determina sa te gandesti in mod constient la modul in care iti vei decora dormitorul pentru a-l asorta cu celelalte camere.

Momentul de amenajare a unui dormitor este intotdeauna complicat, deoarece sunt spatii mici in care exista piese esentiale, dar care ocupa mult spatiu. Este vorba, de exemplu, de pat sau de dressing.

Cu toate acestea, urmand sfaturile pe care ti le vom da aici, nu vei avea nicio problema in a amenaja dormitorul din casa ta.

Pe langa faptul ca sunt usor de aplicat, vei obtine intotdeauna cea mai mare senzatie posibila de spatiu, vei avea grija la maximum de functionalitatea spatiului si vei obtine un loc perfect pentru a dormi si a te odihni.

Alege cu grija culorile

Si nu ne referim doar la nuantele peretilor din dormitor, pentru ca suntem siguri ca te-ai saturat sa auzi ca nu doar albastru ar fi indicat pentru aceasta camera.

Foarte importante la capitolul cromatica sunt si draperiile, de avantajele carora speram ca te bucuri deja.

Daca iti place sa dormi pana tarziu in weekenduri, alege un set dintr-un material greu si opac, asa cum este catifeaua, dar mare atentie la culori.

Daca designul pe care l-ai ales pentru dormitor se indreapta mai mult catre nuante pastelate, nu te indeparta de principiu si mergi pe un roz pudrat sau un auriu atunci cand cumperi draperii.

Daca, din contra, ai preferat un stil in care accentele de culoare sunt omniprezente, poti alege draperii rosii, grena sau chiar negre.

Nu uita ca si asternuturile pot aduce viata sau, dimpotriva, pot plafona mult imaginea de ansamblu a dormitorului tau.

Culorile foarte deschise trebuie completate cu mici pete de culoare, asa ca umple patul cu perne decorative sau intinde o cuvertura inedita ca design pentru a anima atmosfera.

Ai grija la orientarea patului

Elementul central al dormitorului isi merita cu prisosinta statutul de rege al incaperii. Insa nu e suficient doar sa il alegi in functie de material sau sa ii potrivesti o saltea de cea mai buna calitate.

Orientarea acestei piese de mobilier este foarte importanta, daca vrei sa te trezesti cu energia la maximum si nu mai obosit decat te-ai dus la somn.

De aceea, e necesar sa pozitionezi patul pe centrul camerei, eventual cu tablia lipita de un perete, cu vederea catre fereastra.

Nicidecum patul nu trebuie asezat astfel incat picioarele tale sa fie indreptate spre usa, iar ideal este sa poti dormi cu capul catre nord.

Desigur, e foarte important si aspectul general al dormitorului, iar pozitionarea patului dupa criteriile de mai sus te va ajuta sa iti transformi incaperea in cea mai frumoasa camera de acest tip in care ai pasit vreodata.

Nu aglomera dormitorul

Dormitorul este un spatiu de impartasire, de odihna si de relaxare de stresul vietii de zi cu zi, asa ca trebuie sa fie un loc in care te poti odihni si relaxa fara complicatii, de aceea decorarea lui trebuie realizata intr-un mod rational.

Poti pune dressingul in dormitor doar daca nu ai alt loc disponibil in casa pentru dulapurile cu sertare pentru haine.

Dezordinea nu permite mintii sa se „dezactiveze”, asa ca este important sa pastrezi spatiul organizat, unde comodele, rafturile sau cosurile iti usureaza munca.

In plus, un dormitor ordonat si curat din punct de vedere vizual va face ca suprafata sa creasca (aproape) ca prin minune.

Acestea sunt sfaturi practice si, asa cum am mentionat deja, sunt foarte usor de aplicat. Desigur, vor exista intotdeauna multe altele, cum ar fi combinatia de culori atat in decorul propriu-zis, cat si pe pereti, precum si din punct de vedere al detaliilor si mobilierului.

Exista idei pentru toate gusturile, dar poate ca acestea te-au ajutat deja sa vizualizezi noul tau dormitor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol care exploreaza profunzimea jocurilor video si relevanta lor in contextul actual. Este uimitor sa vedem cum acestea au evoluat de la simple divertismente la forme complexe de arta si divertisment.

  2. Sunt fascinat de modul in care autorul a analizat impactul jocurilor video asupra societatii moderne. Este impresionant sa constatam cum acestea au influentat cultura si comportamentul oamenilor, devenind parte integranta a vietii noastre de zi cu zi.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra istoriei jocurilor video. Este impresionant sa aflam cum acestea au evoluat de-a lungul timpului si cum au ajuns sa fie atat de populare in intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *