Decorarea fiecarei case este diferita, deoarece fiecare familie are nevoi diferite si un stil specific.

Desi nu este camera pe care o folosim cel mai mult, adevarul este ca punem multa grija in decorarea dormitorului.

Este adevarat ca un pat bun cu o saltea de calitate, sunt esentiale pentru odihna noastra, dar si o camera calda ajuta.

Atunci cand trebuie sa ne decoram casa, ne pierdem adesea printre atatea idei si elemente decorative. La urma urmei, nu suntem experti decoratori si este normal sa ni se intample astfel de lucruri.

Ei bine, astazi vrem sa iti prezentam cateva stiluri diferite de dormitoare printre care cu siguranta vei gasi cel care se potriveste cel mai bine gustului si nevoilor tale. Aceste idei te vor ajuta sa te inspiri pentru a obtine dormitorul la care ai visat intotdeauna.

Dormitorul minimalist

Cu cat mai putina mobila, cu atat mai bine, avem nevoie doar de strictul necesar si lasam cea mai mare parte a spatiului liber.

In acest caz, este chiar mai bine sa ai tapetul, mobilierul facut manual sau vopseaua imbatranita.

Cele mai comune materiale folosite in acest stil sunt rachita, lemnul si fierul forjat. Indrazneste sa vopsesti usa dormitorului, comoda sau orice alta piesa de mobilier cu aspect imbatranit, si vei fi sigur ca vei reusi sa obtii un astfel de decor.

Dormitorul modern

Acesta este in prezent dormitorul pe care il vedem cel mai des in revistele de decoratiuni. In acest caz, ar trebui sa vopsesti peretii cu un ton deschis si sa folosesti mobilier cu linii drepte.

Cel mai bun lucru pe care il poti face cu iluminatul este sa instalezi spoturi incastrate si ascunse. Acest stil poate fi in continua renovare, deoarece este mereu deschis la noi actualizari.

Dormitorul rustic

In acest caz, lemnul este materialul principal, cel care nu poate lipsi niciodata. Desi adevarul este ca orice material natural poate fi bine primit, cum ar fi piatra sau fibrele naturale.

Daca amenajarea iti permite, nu ezita sa incorporezi un semineu, de asemenea, foloseste multe tesaturi, cum ar fi inul, lana sau bumbacul, si nu uita ca cele mai predominante culori vor fi: bej, gri si putin verde.

Dormitorul in stil scandinav

Pentru acest tip de dormitor nu poate lipsi un mediu total alb si o podea din lemn alb. Asigura-te ca lenjeria de pat este foarte neutra si ca unele detalii decorative, cum ar fi tablouri, covoare sau cateva perne, sunt cele care dau un oarecare contrast mediului.

Dormitorul mediteranean

Acest stil de decorare este, de fapt, un mix intre clasic si vintage, aplicat cu cele mai reprezentative culori ale Mediteranei: alb si albastru.

Arcele sau grinzile pot fi de asemenea prezente, important este sa se obtina o atmosfera calda si oarecum de plaja.

Dormitorul industrial

Acest stil este intalnit in multe filme si seriale americane si face senzatie. Pentru a realiza acest lucru, poti lasa unii dintre pereti cu caramida la vedere (sau poti pune tapet), podele din otel sau beton.

Daca doresti, lasa unele structuri vizibile, cum ar fi tevile, instalatiile sanitare sau grinzile. In acest stil predomina tonurile intunecate, griurile si negrele, asa ca le poti contrasta cu unele textile, cum ar fi draperiile.

Dormitorul clasic

Nici clasicul nu pare sa se demodeze, iar acesta este practic stilul pe care il putem gasi intr-un apartament de lux din orice hotel.

Pentru a realiza acest lucru, sunt esentiale un pat cu o tablie impunatoare, oglinzi, fotolii, etc. In ceea ce priveste iluminatul, o lampa mare care sa prezideze camera si alte lampi elegante, de mici dimensiuni, pe noptiere.

Pe tine care dintre sugestiile noastre de mai sus te-a inspirat si care este designul pe care l-ai vedea si in dormitorul tau?